Σχετικά με μας

 

Η Εθελοντική Ομαδα Δασοπροστασίας  "ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ"  δημιουργήθηκε από ανθρώπους ευαισθητοποιημένους στην καταστροφή που συντελείται στο περιβάλλον και κυρίως στην καταστροφή των δασών, από πάσης μορφής επεμβάσεις, προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες του. Η έδρα της "ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ"  είναι το πυροφυλάκιο, όπου βρίσκεται έξωθεν της κεντρικής πύλης του κοιμητηρίου στο Δήμο Παπάγου και αριθμεί περίπου τα  150 μέλη.

 

Οι δραστηριότητες μας εκτείνονται σε όλη την περιοχή του Υμηττού, από τους πρόποδες, στην περιοχή του Παπάγου, πιάνει την κορυφή των Ευζώνων και συνεχίζεται έως τα Γλυκά Νερά, συμπεριλαμβανομένου και του χωματόδρομου.

 

Οι αρμοδιότητες της ομάδας μας είναι η δασοπροστασία-δασοπυρόσβεση, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της άγριας πανίδας από κάθε λογής ρύπανση ή καταστροφή, εκτελούνται περιπολίες από οχήματα της ομάδας και επιτηρητές, γιά πρόληψη και εντοπισμό πυρκαγιών και πυρόσβεση από ειδικά εκπαιδευμένα μέλη της ομάδας.

 

Η ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ δραστηριοποιείται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, μιάς και είναι αναγνωρισμένη από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

 

Η ομάδα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όταν επικρατούν ακραία επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα και άλλους αρμόδιους επίσημους φορείς, όπως και με τις άλλες εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα.

 

Έχουμε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα εθελοντών που κινεί μια γραμμή δράσης με το μεγαλύτερο αντίκτυπο στην οργάνωση μας. Ρωτήστε μας!

 

Σας προσκαλούμε να μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες μας και τις δραστηριότητες εδώ στην ιστοσελίδα μας. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας υποστηρίξουμε και να σας εξυπηρετήσουμε.